Все още не са известни причините за самолетната катастрофа в Русия
Според властите разследването може да продължи повече от седмица, тъй като отломки от самолета са разпръснати на голяма площ с труднодостъпен терен
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Самолетна катастрофа до летище "Домодедово"
Снимка: EPA

Все още не са известни причините за тежката самолетна катастрофа в Русия, при която загинаха 71 души.  Сред жертвите са три деца на възраст между 5 и 12 години.

По-малко от денонощие след тежката самолетна катастрофа спасителната операция приключи. Всички в разбилия се вчера в Подмосковието самолет са загинали и затова се преминава в етап на издирване, обявиха руските власти.  

То може да продължи повече от седмица, тъй като отломки от самолета са разпръснати на голяма площ с тежък терен. Силен вятър допълнително затруднява работата на специалистите. 

Роднините на загиналите ще получат по 1 милион рубли допълнително обезщетение извън застраховката, обещаха властите.

Пътнически самолет падна край Москва (ОБЗОР)На борда е имало над 70 души, няма оцелели

Самолетът изпълнявал полет от Москва за град Орск в Урал. Машината изчезнала от радарите 10 минути след излитането от летище „Домодедово” в Москва, а отломките ѝ са намерени в Раменския район в Подмосковието, на около 40 километра от руската столица.

Сред възможните причини са метеорологичните условия, технически проблем или човешка грешка, съобщиха официални представители. Версия за тероризъм не беше спомената. Експерти обаче допускат такава възможност.

Според разследващите самолетът не е подал сигнал за помощ. Една от черните кутии е намерена. Самолетът е на осем години и е бил е управляван от опитен пилот.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре