Временно преустановиха войната с дрогата във Филипините, за да прочистят корумпираните полицаи
Това се случва след смъртта на южнокорейски бизнесмен, който беше отвлечен и убит в полицейски участък
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    0
Филипини
Снимка: Reuters

Филипинската полиция обяви, че временно се спира войната с дрогата, за да се прочистят корумпираните полицаи от системата.

Това се случва след смъртта на южнокорейски бизнесмен, който беше отвлечен и убит в полицейски участък. Джи Ик-джу бил отвлечен от дома му близо до Манила под претекст, че се извършва операция срещу разпространението на наркотици.

Филипинският президент: Ще хвърлям корумпирани държавни служители от хеликоптерВече съм го правил нищо не ме спира да го правя пак, заяви Родриго Дутерте

От началото на масираната кампания срещу дрогата във Филипините са били убити повече от 7000 души. Това навлече много негативни мнения от организации за човешките права от цял свят. Въпреки това рейтингът на филипинския президент Родриго Дутерте е висок.

Заради убийството на Ик-джу Дутерте заяви, че очевидно проблемът с разпространението на наркотиците идва от редовете на полицията.

Филипинският президент отново скандализирa, оприличи се на Хитлер Еврейската общност реагира остро и поиска извинение

„Вие, полицаите, сте корумпирани до дъно. Това е в системата ви”, заяви президентът. Според него около 40% от тях са корумпирани.

„Президентът ни каза първо да прочистим редиците си. Може би след това ще възобновим битката срещу наркотиците”, заяви полицейският шеф Роналд дела Роса.

  • 5
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре