Военни се борят с мародерствата на остров Сен Мартен след "Ирма"
Франция и Холандия засилиха полицейското и военното присъствие
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
военни, сен мартен, мародерство
Снимка: Reuters

Франция и Холандия осъдиха мародерствата на френско-холандския остров Сен Мартен, потънал в хаос след преминаването на урагана "Ирма", предаде Франс прес. 

Двете страни засилиха полицейското и военното присъствие на Сен Мартен в опит да възстановят реда. Мародерствата са "сериозен проблем", заяви холандският премиер Марк Рюте.

„Ирма“ ще опустоши част от САЩТова прогнозира шефът на Федералната агенция по управление на спешните случаи

Френският министър за отвъдморските територии Аник Жирарден каза, че е видяла разграбвания със собствените си очи по време на обиколка за запознаване с щетите вчера. 

Холандският вестник "Алгемен дагблад" цитира очевидец, който разказва за хора с револвери и мачете по улиците. "Ситуацията е много тежка. Властите не изпълняват своите отговорности", заявява въпросният човек. 

военни, сен мартен, мародерство
Снимка: Reuters

Холандският министър на вътрешните работи Роналд Пластерк обаче увери, че страната му вече е разположила войници в контролираната от нея южна част на карибския остров в опит да възстанови реда. Холандия освен това ще изпрати допълнителни полицейски и военни части. 

„Ирма“ се приближава към Куба, започна евакуацияНАСА разпространи нова анимация със силата на урагана

"Няма да изоставим Сен Мартен", подчерта премиерът Марк Рюте. 

Жирарден подчерта, че задача номер едно сега са здравеопазването и снабдяването с храни и питейна вода. "И задача номер две е общественият ред", продължи тя, посочвайки, че Франция е изпратила 400 жандармеристи на Сен Мартен. 

Ураганът "Ирма" е причинил смъртта на най-малко девет човека на френските острови в Карибско море. Седем души са в неизвестност, съобщи министърът на вътрешните работи Жерар Колон, цитиран от Франс прес.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре