Властите продължават издирването на истанбулския атентатор
Поредна спецакция приключи без арести
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Турски полицаи
Снимка: Reuters

Нова спецакция на турската полиция за залавянето на терориста от нощен клуб "Рейна" в Истанбул се проведе тази нощ. Операцията отново е приключила без арести, съобщават турските медии.

Униформени са претърсили апартамент в истанбулския район Зейтинбурну. Полицейските части са получили дори подкрепление от хеликоптер, но на този етап няма задържани.

Междувременно се появи поредно видео с лицето на атентатора. Според последната информация мъжът, отнел близо 40 живота и ранил над 70 души в истанбулската дискотека, е стигнал до там с такси. Оръжието си - автомат „Калашников", пренесъл в черна чанта в багажника на колата.

Истанбулският терорист отишъл до „Рейна” и си тръгнал оттам с таксиСлед като стрелял 15-ина минути, прекарал още 10 в кухнята на заведението, където съблякъл палтото си и почистил оръжието си от отпечатъци

Изстрелял е между 150 и 180 патрона - 6 пълнителя, които е държал в раницата си, съобщава специалният пратеник на bTV Петър Нанев. Раницата е намерена от властите.

Турските власти съобщиха, че скоро ще успеят да идентифицират атентатора. Те вече разполагат с негови отпечатъци.

Това, което е ясно, е, че терористът има изключително добра военна подготовка и вероятно ще бъде много трудно да бъде заловен жив.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре