Владимир Путин уверил Доналд Тръмп, че не се е месил в изборите в САЩ
Руският президент бил много обиден от твърденията за намеса на Москва
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Тръмп и Путин
Снимка: EPA/Reuters

Руският президент Владимир Путин уверил американския си колега на Доналд Тръмп, че не се е намесвал на изборите в САЩ.

Това каза Тръмп, след като проведе неофициален разговори с руския си колега в рамките на срещата на високо равнище на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Дананг, Виетнам.

Путин и Тръмп се видяха във Виетнам, но официалната среща ще почакаРекс Тилърсън и Сергей Лавров се засякоха в кулоарите

„Той (Путин) заяви, че не се е намесвал”, обяви американският президент на борда на президентския самолет пред репортери.

Доналд Тръмп уточни, че руският президент отрича твърденията за намеса „всеки път”, когато двамата се срещнат, добавяйки, че неговият колега изглежда „много обиден” от постоянните обвинения.

Тръмп и Путин
Снимка: EPA/Reuters

Самият Путин каза днес, че всички тези обвинения са „фантазии” и са мотивирани от американската вътрешна политика.

„Всичко за така нареченото руско досие в САЩ е проява на продължаващата вътрешна политическа борба”, заяви руският лидер.

Връзката на Тръмп с Москва рамкира първата година от президентството му, като ключови негови помощници бяха заподозрени в предполагаемо сътрудничество с Кремъл.

Тръмп и Путин
Снимка: EPA/Reuters

ФБР разследва твърденията за предполагаемите опити на руското правителство да повлияе на президентските избори през 2016 г. Паралелни производства по този въпрос се извършват от специален комитет на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

В средата на май американското министерство на правосъдието обяви назначаването на специалния прокурор и бивш директор на ФБР Робърт Мюлер в разследване на твърдяната за руската намеса. Това решение бе подкрепено от много републиканци и демократи в Конгреса на САЩ.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре