Владимир Путин посрещна Коледа в Санкт Петербург
Днешната ценностна система не оставя място за любовта, лоялността или за готовност да се служи, което унищожава семействата, обществото и държавата, каза патриарх Кирил
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 9
    0
Путин - Коледа
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин посрещна снощи настъпването на Коледа по стар стил, като посети служба в църква в Санкт Петербург, където е бил кръстен баща му, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Този празник носи щастие и надежда на милиони вярващи и ги води към духовното, както и към истинските традиции, и обединява народа около вечните християнски ценности на нашата страна с многовековно културно наследство", заявява Путин, цитиран в комюнике на Кремъл. Руската църква отбелязва по стар стил настъпването на Коледа на 7 януари.

Путин - Коледа
Снимка: Reuters

Освен това похвали "истински безкористните действия на Руската православна църква и на други християнски църкви в опазването на гражданския мир и хармония в нашата страна".

Путин - Коледа
Снимка: Reuters

След края на церемонията Путин подари на църквата, построена през 18 век, икона от 19-и век. Руската обществена телевизия публикува няколко снимки на президента в компанията на вярващи.

Патриарх Кирил, глава на Руската православна църква, посрещна настъпването на Коледа в храма "Христос Спасител" в Москва, където присъстваше и премиерът Дмитрий Медведев.

Путин - Коледа
Снимка: Reuters

Патриарх Кирил изрази съжаление, че хората губят връзка с Бога и с другите хора, предаде Ройтерс.

Днешната ценностна система не оставя място за любовта, лоялността или за готовност да се служи, което унищожава семействата, обществото и държавата, предупреди той.

Путин - Коледа
Снимка: Reuters
  • 9
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре