Владимир Путин още не е решил дали ще участва в следващите президентски избори, заяви самият той пред агенция „Блумбърг” .

Президентските избори в Русия трябва да се състоят през 2018 г. Путин беше президент на Руската федерация между 2000 и 2008 г., а след това държавното кормило пое Дмитрий Медведев. От 2012 г. Владимир Путин отново е президент, а Медведев пък пое неговия пост – премиерския.

През септември в Русия ще има парламентарни избори, чийто резултат предстои да се види. Дори след това имаме почти още две години, коментира Путин по евентуалното си участие на президентските избори.

„Затова е абсолютно преждевременно да се говори за това. Знаете ли, в съвременния, бързо променящ се свят да се говори за това е направо вредно”, каза той.

Трябва да се работи, да се изпълняват задачите, които сме си поставили, трябва да се постига повишаване на жизненото равнище, развитие на икономиката, на социалната сфера, да се повишава отбранителната способност на страната”, подчерта руският президент.

В зависимост от решаването на тези задачи после ще мислим как да се организира президентската кампания през 2018 г., добави той.

На въпрос дали бъдещият руски президент може да е представител на по-младо поколение политици, Путин отговори: „Да, разбира се. Мисля, че един бъдещ лидер трябва да е достатъчно млад, но зрял.”