Владимир Путин: Няма да гоним американски дипломати
По-рано днес външният министър Сергей Лавров поиска точно това, като се позова на принципа на реципрочността
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 16
    0
Владимир Путин
Снимка: EPA

Руският президент Владимир Путин отказа да изпълни искането на своето министерство на външните работи и да изгони 35 американски дипломати в отговор на подобна мярка, предприета от САЩ.

Вчера Вашингтон обяви санкции срещу Русия заради предполагаемата ѝ намеса в американските президентски избори и нареди да бъдат изгонени 35 руски дипломати.

По-рано днес руският дипломат №1 Сергей Лавров заяви, че Москва не може да остави „без отговор подобни номера, (тъй като – б. ред.) реципрочността е закон в дипломацията и международните отношения.”

Руското МВнР поиска да Москва да изгони 35 американски дипломатиВчера Вашингтон обяви за персона нон грата 35 руски дипломати, заради кибернамеса на Москва в американските избори

„Освен това предлагаме да се забрани на американците да използват вилата си в Серебряний Бор (популярна сред московчани паркова зона, б. р.) и склада на ул. „Дорожная”, каза още руският министър.

Президентът Путин обаче отказа да приложи принципа на реципрочността и заяви, че Москва няма да падне до нивото на „безотговорната дипломация”, а ще работи да възстанови отношенията си със САЩ при управлението на новоизбрания президент Доналд Тръмп.

  • 16
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре