Венецуелски съдии потърсиха закрила в чилийското посолство
Те са гости на посолството и ако поискат, ще получат убежище, каза чилийският външен министър
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Протести във Венецуела
Архив Снимка: EPA

Двама съдии, определени от парламента на Венецуела да заемат длъжности във Върховния съд, потърсиха закрила в посолството на Чили в Каракас, съобщи чилийският външен министър Ералдо Муньос, цитиран от ДПА.

Беатрис Руис Марин и Хосе Нуньес Сифонтес са гости на посолството и ако поискат, ще получат убежище, написа Муньос в „Туитър“.

Най-малко десет загинали при изборите за Учредително събрание във ВенецуелаВластите и опозицията изнесоха много различни данни за избирателната активност

Друг съдия поиска убежище в посолството в събота.

Тримата са част от група от 33 върховни съдии, които положиха клетва на 21 юли пред венецуелския парламент, в който мнозинство има опозицията.

Убиха лидер на опозицията във ВенецуелаТова се случи няколко часа преди началото на вота за избиране на членове на Учредителното събрание – законодателен орган, който трябва да промени конституцията

В неделя във Венецуела бяха произведени избори за Учредително събрание, което да пренапише конституцията. Опозицията предупреждава, че главната цел на събранието ще бъде да разпусне парламента.

Същеврeменно Европейският съюз заяви, че обмисля мерки в отговор на повишаването на напрежението във Венецуела след арестуването на двама водещи критици на президента Николас Мадуро, посочва Ройтерс.

САЩ наложиха санкции на Николас МадуроВашингтон смята, че венецуелският президент е станал диктатор

„Водят се консултации с държавите членки, за да се осигури подходящ и съгласуван отговор на ЕС. Очевидно се обсъжда цял спектър от действия“, каза говорителка на Европейската комисия.

Използвани са материали на БТА
  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре