Британската полиция евакуира тази вечер жителите на квартал в югозападния английски град Нютън Абът (графство Девън) заради подозрителен предмет, открит при обиск, свързан с предполагаем атентатор, предаде АП.

Претърсването е извършено в къща във връзка с ареста преди два дни на 19-годишен младеж, заподозрян в подготовка на атентат в лондонското метро.

След проверка било установено, че предметът не представлява опасност, съобщи Скотланд ярд.

В четвъртък част от лондонския метрополитен беше затворена за няколко часа заради подозрителен пакет във влак на станция „Норт Грийнуич“.

Пакетът беше унищожен с контролирана експлозия. Взети са проби от останките му, за да бъде установено доколко съдържанието му е било опасно.

Вчера полицаите арестуваха младежа на оживена улица в Лондон, след като го неутрализираха с електрошоково оръжие. Издирва се още един човек.

Същевременно, заради инцидента, мерките за сигурност в лондонското метро бяха засилени.

От август 2014 г. нивото на терористична заплаха в Обединеното кралство е на четвърта степен по петстепенната скала. След атентатите от ноември 2015 г. във Франция, в Лондон бяха разположени допълнителни 600 въоръжени полицаи, с което общият им брой достигна 2800.