Емблематичният Дворец на културата и науката във Варшава се превърна в платно за каузите на „Грийнпийс”. Надпис „Не” за Тръмп, „да” за Париж” се появи на най-високата сграда в полската столица в деня на пристигането на американския президент в страната.

Неправителствената екологична организация обяснява, че така изразява протеста си срещу решението на американския президент САЩ да излезе от Парижкото споразумение за климата.

Консервативното правителство на Полша, което споделя мнение с Доналд Тръмп за климатичните промени, миграцията и поставянето на националния интерес на първо място, приема посещението на американския държавен глава като признание за водещата роля на държавата в Централна Европа.

За разлика от Хамбург, където хиляди протестират срещу глобализацията, екологичните проблеми и политическата апатия, Тръмп получава топло посрещане в Полша, където пристигна вчера.

„Америка обича Полша”, заяви той във Варшава и добави, че Полша е една от най-отдадените страни членки на НАТО.

Според местен вестник обаче управляващата партия е осигурила приятелски настроено множество, което да подкрепя речта на Тръмп на варшавския площад „Красински”.