Върховният съд на САЩ даде зелена светлина на спорния закон на Тръмп за мигрантите
Ограниченията са за граждани на Иран, Сирия, Йемен, Сомалия, Судан и Либия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 11
    0
доналд тръмп,указ,подпис,стена,мексико
Снимка: Reuters

Върховният съд на Съединените щати даде зелена светлина на спорния закон на президента Доналд Тръмп за забрана на гражданите на 6 мюсюлмански държави да влизат в Съединените щати.

Ограниченията са за граждани на Иран, Сирия, Йемен, Сомалия, Судан и Либия.

АП отбелязва, че така заповедта на Тръмп ще влезе изцяло в сила, въпреки че срещу нея са заведени дела в редица съдилища в Съединените щати.

Доналд Тръмп сложи черен печат на седем държавиПрезидентът спря цялата програма за даване на убежище за цели 4 месеца

Върховният съд на САЩ взе своето решение със 7 гласа "за" при 2 "против". Така той отмени две съдебни постановления на по-ниска инстанция, които блокираха частично забраната.

Те по-конкретно разрешаваха на граждани на въпросните шест държави, които имат роднински връзки с някого в Съединените щати, да влизат на американска територия.

Мигрантският указ на Доналд Тръмп беше спрян и на втора инстанцияЩе се видим в съда. Сигурността на нацията ни е поставена на карта, написа той в „Туитър“

Забраната, която ще влезе в сила, е третата версия на предизвикалата полемика политика, която Тръмп се опита да прокара за първи път една седмица след като встъпи в длъжност през януари, отбелязва Ройтерс.

  • 11
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре