Отнета книжка и 27 дни затвор заради притежание на наркотици – това за момента е наказанието на бившия полицай Руслан Нуртдинов, който преди през декември се разходи с автомобила си… в казанското летище.

При „приключението” си, което по-скоро приличаше на част от снимките за някой нов филм от поредицата за Джеймс Бонд, например, той причини щети за над 6 млн. рубли (около 100 хил. долара).

Освен нанесените поражения той застраши и живота на хората, които се намираха по това време на аеропорта, а освен друго направи и охранителите за смях – те не можаха да го спрат повече от 5 минути.

Всъщност, макар и в доста неадекватно състояние, Нуртдинов почти успя да напусне летището, след като беше унищожил значителна част на терминала, в който нахлу.

Причината за странното му поведение разследващите отдават на наркотиците – в момента на заснемането на горното видео, Нуртдинов е бил тежко дрогиран.

В колата му са открити и още наркотици, но те не са били в достатъчно количество, че да обосноват повдигането на по-тежко обвинение, обявиха вчера от полицията.

Бившият полицай за момента остава без обвинение за другите извършени деяния: неподчиняване на заповед на орган на властта и умишлено разрушаване на чужда собственост.

Три месеца след нелепата случка на летището в Казан правораздавателните органи нито са му повдигнали обвинение, нито са обявили докъде е са стигнали с разследването, пише в. „Москоу таймс”.