В Холандия арестуваха двама души заради заразените яйца
Такива са открити в 16 европейски държави и в Хонконг
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Яйца

Холандската полиция арестува двама души във връзка с разследването на заразените с инсектицида фипронил яйца.

Претърсени са осем адреса в Холандия и Белгия, конфискувани са коли, запорирани са банкови сметки и недвижимо имущество, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняват белгийските власти за заразените с пестициди яйца из Западна ЕвропаЗнаели за проблема от седмици, но го смятали за излиран

Двамата задържани са управители на холандската фирма „Чикфренд”, за която се предполага, че е използвала инсектицида в птицеферми.

Срещу арестуваните може да бъдат повдигнати обвинения за извършването на действия, които представляват заплаха за общественото здраве и използването на забранен продукт.

Заразени яйца са открити в 16 европейски държави и в Хонконг.

У нас са внасяни партиди от тези яйца.

Еврокомисията призова за координирани и прозрачни действия за справяне с проблема. На 26 септември тя свиква заседание на ресорните министри и регулаторни органи.

„Тази среща ще се проведе достатъчно време след сегашните събития и се надаваме дотогава да имаме достатъчно факти. Целта е да извлечем поуки, за да може постоянно да подобряваме ефикасността на Комисията в борбата с хранителните измами и сигурността на потребителите“, каза говорителят на ЕК Мина Андреева.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре