Ураганът „Нейт” достигна крайбрежието на САЩ
Впоследствие той отслабна до тропическа буря
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
ураганът Нейт
Снимка: EPA

„Нейт” достигна до крайбрежието на САЩ по Мексиканския залив като ураган от първа степен с ветрове до 145 км/час, съобщи тази нощ Националният център за ураганите. 

САЩ са застрашени от нов ураганТропическата буря „Нейт“ прерасна в ураган. Очаква се довечера местно време или в неделя сутринта да достигне крайбрежието на САЩ с валежи между 50 и 150 мм

Стихията удари територията на Щатите два пъти – първо устието на река Мисисипи в Луизиана, а след това – близо град Билокси в щата Мисисипи.

Имаше съобщения за тропически бури или силни ветрове по крайбрежието на залива в щатите Луизиана, Мисисипи, Алабама и Флорида, предадоха местните медии.

Извършена бе частична евакуация. Затворени бяха големи пристанища в централната част на южното крайбрежие на САЩ заради наближаването на урагана и очакваните вълни от над 3 метра.

В Мисисипи 1000 души прекараха нощта във временни подслони, а в Алабама 5000 останаха без ток.

До момента няма дани за пострадали в Съединените щати. По-рано през седмицата "Нейт" премина през Централна Америка и взе най-малко 25 жертви.

Впоследствие „Нейт“ отслабна до тропическа буря с максимални постоянни ветрове от 110 км/ч. Тя се движи на север-североизток с 37 км/ч.

Очаква се да продължи да отслабва бързо, докато навлиза още по-навътре в сушата, посочи Националният център за ураганите.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре