Ураган остави близо 100 000 души без ток в Полша
Двама души са пострадали, след като дърво паднало върху колата им
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Варшава
Снимка: EPA

Близо 100 000 души останаха без ток в Полша заради ураган.

Ветрове със скорост до 200 км/ч прекъснаха електропроводи, отнесоха покриви и повредиха автомобили. Двама души са пострадали в Познан, след като дърво паднало върху колата им.

От вчера досега спасителите са реагирали на 1100 обаждания за помощ. Аварийни екипи работят денонощно, за да отстранят стотиците дървета, които блокират пътища и релсови линии.

Институтът по метеорология е издал предупреждение за очаквани бури за северните райони по балтийското крайбрежие.

Лошото време причини множество аварии в САЩ и КанадаЗаради обилните снеговалежи около 17 000 души останаха без ток в Квебек

С подобни проблеми се борят и в Дания и Норвегия, където циклонът „Урд” достигна силата на ураган. Засега няма данни за пострадали хора там, но над 70 000 норвежци останаха без електричество.

Движението на фериботите в двете държави е преустановено частично. До тази сутрин са закрити всички летища с местно значение на западното крайбрежие на Норвегия, а на най-големите в страната има забавяне на полети. До тази сутрин е преустановено автомобилното движение по моста Сторебелт в Дания и Йоресундския мост, свързващ Копенхаген с шведския град Малмьо. Възможно е да има и нарушения в работата на наземния транспорт в южната част на Швеция.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре