Ума Търман наруши мълчанието си за Харви Уайнстийн
В интервю за в. „Ню Йорк таймс” Търман разказва за ситуация в Лондон през 90-те години, разиграла се по познатия досега сценарий – в хотелската стая на Харви Уайнстийн
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
Ума Търман
Снимка: Getty Images

Холивудската звезда Ума Търман наруши мълчанието си за сексуалните посегателства на Харви Уайнстийн, след като многократно беше обвинявана, че предпазва известния продуцент.

Световноизвестният продуцент беше обвинен от голям брой жени в сексуални посегателства и дори изнасилване. Скандалът засегна цял Холивуд и доведе до създаването на движенията #MeToo и Time’s Up.

В интервю за в. „Ню Йорк таймс” Търман разказва за ситуация в Лондон през 90-те години, разиграла се по познатия досега сценарий – в хотелската стая на Харви Уайнстийн.

Адвокат: Жените проговарят за Харви Уайнстийн сега, защото знаят, че не са единствениМного хора в Холивуд се боят, че никой няма да им повярва, казва защитникът, специализирал в дела за секстормоз

Когато актрисата пристигнала в хотелската стая, Уайнстийн бил по халат. Първоначално това не ѝ се сторило притеснително, а по-скоро ексцентрично. Той поискал от актрисата да го последва и я отвел в сауна.

„Стоях в сауната облечена в кожа и беше много горещо. Попитах го какво си мисли, че прави, той се изнерви, стана и избяга”, спомня си Търман.

Първото нападение станало малко след това, отново в хотелската стая на Уайнстийн.

„Беше като удар с бухалка в главата. Той ме събори, опита се да се навре в мен, да се съблече. Направи много неприятни неща”, заяви Търман в интервюто си.

Ума Търман
Куентин Тарантино, Ума Търман и Харви Уайнстийн Снимка: Getty Images

Тя допълва, че в такава ситуация се чувстваш като животно, което се опитва да се измъкне. „Правех всичко, за да върна влака на релсите. Моите релси, не неговите”, допълва Търман.

Актрисата споделя, че до момента е чувствала вина заради собственото си мълчание, защото много от пострадалите жени са били нападнати след нея. „Аз съм една от причините млади момичета да влизат в хотелската му стая, така както аз влязох”, казва тя пред „Ню Йорк таймс”.

Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу също се оплакаха от сексуалния тормоз на Харви УайнстийнМиналата седмица вестник „Ню Йорк таймс” публикува разказите на няколко жени за нежелан физически контакт и тормоз от страна на филмовия продуцент

В интервюто си Търман обвинява и режисьора Куентин Тарантино – по думите ѝ по време на снимките на „Убий Бил” Тарантино дълго време настоявал тя да извърши опасна каскада, която била за специално обучените каскадьори.

В крайна сметка Търман се съгласила, но колата, която шофирала, се разбила.

Търман описва връзката си с режисьора Кунтин Тарантино като постоянна и ужасна борба в кал с „много ядосан мой брат”.

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре