За пореден ден новината за зверското убийство на 4-годишната Ани е водеща новина в гръцките медии. Майката и бащата на момичето остават в ареста.

25-годишната Димитрина разказа пред прокурор, че на 20 март заминала за Германия, а Ани трябвало да остане при майката на бащата Станислав. На 8 април майката за последно се чула с детето, като на 14 април приятелят й я помолил да се върне. Според нейната версия, тогава тя разбрала, че Ани е изчезнала.

Последвало не съвсем ясно пътуване до България – за да разберат родителите на Димитрина от нея, а не от телевизиите за случилото се. Станислав признал пред свой приятел, че една сутрин се събудил и видял до себе си трупа на детето. Тогава решил да се отърве от трупа.

В момента младият мъж е в изолирана килия и се извежда на разходка във време, в което другите затворници не са навън. Причината – има голям риск от саморазправа.

И бабата на заподозрения иска доживотна присъда

Станислав Бакърджиев заминава при майка си в Гърция на 14 години. Преди това го е отглеждала 67-годишната му днес баба.

Според нея, тогава се е случило нещо с него и започнал да се забърква в сериозни проблеми.

През годините й казвал, че гледа коне в Германия, после работел в заведение в Гърция: „Той тука не спеше. Той идва тука, на хотели спи. Просто съм се чудела откъде тия пари да отиде да спи на хотел."

Бабата на Станислав разказва още, че полицията многократно го издирвала за престъпления, извършени в Германия и Гърция. Призовките носели на нейния адрес, който още се водел като негов постоянен.

Снежана Бакърджиева, баба на бащата - убиец: „Той някакви работи прави, че тука кара коли без книжки. Полицията идва ония ден не знам за какво го търсиха”.

Възрастната жена последно посрещнала внука си миналата година. Правнучката си Ани е виждала само веднъж - на 20-ия ден след раждането й.

Потресена е от убийството на детето: „Как може да посегнат?! Като не им харесва детето, да го дадат на някого, да го прехвърлят да го гледа някой. Защо трябва да му слагат туй?! Аз се съмнявам, че и тя е замесена в таз работа, той не може сам. "

Признава, че я боли повече за детето, „то не може да се защити, горкото, то просто не може да се защити”. Смята, че и майката може да е замесена.

„Нищо, че ми е внук, боли ме за него, но казах – доживот... И той е моя кръв, обаче много лошо постъпи. Той сам си тури живота. На 27 години си прекрати живота.", категорична е възрастната жена.