Властите в Турция подозират кюрдската терористична организация ПКК за извършител на атентата от преди ден, предаде кореспондентът на БТА и БНР Нахиде Дениз. За момента никой не е поел отговорност.

Турската полиция е арестувала 26 души, по подозрения, че са замесени. При нападението загинаха дете и охранител, а 15 души бяха ранени.

Атентатът беше извършен в град Вираншехир в жилищен комплекс за служители на съда. Според валията на Шанлъурфа Гюнгьор Азми Туна мащабната операция на полицията в района продължава. Властите издирват  18-20 годишен младеж,който според свидетелите е паркирал колата бомба пред комплекса. Автомобилът бил пълен 1 тон експлозив.

Две са до този момент жертвите-11 годишно момче,син на служител от градския съд и охранителят на комплекса,полицейски служител,който е бил намерен под развалините на една от разрушените сгради. 15 души са с наранявания в болницата,състоянието на единия е критично.Според правосъдния министър Бекир Боздаг атентатът много ясно е бил насочен срещу съдебните служители. Турският министър на правосъдието Сюлейман Сойлу заяви,че въпреки всичко борбата срещу терора ще продължи.Върху разрушените сгради бяха окачени турски знамена.