Турски войници от базата на НАТО в Рамщайн поискаха убежище в Германия
Турски войници от базата на НАТО в Рамщайн поискаха убежище в Германия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Базата „Рамщайн“
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Няколко турски войници, разположени в базата на НАТО в Рамщайн, Германия, са подали молби за убежище в страната, съобщи Паул Юнкер, ръководител на местната администрация в Кайзерслаутерн, цитиран от ДПА.

Юнкер добави, че членове на семействата на войниците също са подали молби за убежище. Той обаче не разкри подробности по колко такива случая работят властите и какви са мотивите за исканията.

Турски дипломати масово искат убежище в ГерманияМинистерството на вътрешните работи в Берлин съобщи, че 35 притежатели на турски дипломатически паспорти официално са подали документи за убежище

Десетки хиляди държавни служители и полицаи станаха обект на чистка след неуспешния опит за преврат в Турция, като над 35 хил. души бяха арестувани.

Армията е подложена на особено щателни проверки, след като отцепила се фракция се опита да завземе властта на 15 юли.

Германия ще дава убежище на преследвани от ЕрдоганМихаел Рот обвини Анкара, че не се държи европейски

От около 5000 войници, разположени в натовската база Рамщайн в Западна Германия, около 30 са турци, според говорител на военния алианс.

Реджеп Ердоган: Германия стана убежище за терористиТурският президент обвини страната, че не екстрадира поддръжници на Фетхуллах Гюлен

През август турски офицер поиска убежище в САЩ, след като беше призован да се прибере в родината си. Американски длъжностни лица обявиха, че въпросният офицер е работел в командния щаб на една от структурите на НАТО в Норфолк, щата Вирджиния, но името и рангът му не бяха съобщени.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре