Турция с "маслинова" провокация срещу САЩ
Ще кръстят улицата пред US посолството в Анкара на операцията срещу кюрдските съюзници на Вашингтон
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 7
    6
Американското посолство в Анкара
Снимка: EPA

Улица, минаваща покрай американското посолство в Анкара, ще бъде преименувана на името на турската военна операция в Сирия срещу кюрдските съюзници на САЩ, предаде "Франс прес".

„Пуснахме необходимата молба улица „Невзат Тандоган“ , която се намира пред американското посолство, да бъде преименувана на “Маслинова клонка“, написа в „Туитър“ кметът на Анкара Мустафа Туна. По-късно той пусна второ съобщение в социалната мрежа, че промяната на името ще бъде гласувана на общински съвет в сряда.

Адресът на посолството на САЩ ще остане непроменен, защото то официално се води на булевард „Ататюрк“, който пресича перпендикулярно ул. „Невзат Тандоган“.

Турската армия е „ликвидирала 1370 терористи“ в АфринНа 20 януари Анкара започна операция „Маслинова клонка“ против отрядите на Силите за защита на народа и Партията на демократичния съюз в Африн, които смята организации за терористични

Невзат Тандоган е бил губернатор на Анкара от 1929 г. до 1946г. Турция започна на 20 януари операцията „Маслинова клонка“ срещу кюрдската милиция "Сили за защита на народа", която е съюзник на САЩ в борбата срещу „Ислямска държава“, но която Анкара счита за терористична организация.

  • 7
    6
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре