Турското министерство на вътрешните работи разпространи карта, на която показва точното място, където по-рано днес беше свален руският военен самолет Су-24.

Анкара твърди, че машината е нарушила нейното въздушно пространство и е била свалена след 10 предупреждения. От Москва обаче заявиха, че инцидентът е станал над Сирийска територия и това може да бъде доказано.

Самолетът на руската армия е свален в граничната турска провинция Хатай, която обаче до 1939 г,. е била част от Сирия. След референдум през същата година тя се присъединява към турската държава. Според мнозина референдумът е бил нагласен.

Руският бомбардировач беше свален на височина от 6000 м от турски изтребител Ф-16.

Двамата пилоти са успели да катапултират, но съдбата им към момента остава неясна. Те са издирвани от руски хеликоптери, по един от които е било стреляно от сирийска територия.

В този регион са активни бойците на съпротивата срещу президента Башар Асад. Именно те разпространиха по-рано в социалните медии и видео, за което се твърди, че показва един от пилотите на сваления руския самолет мъртъв.

В "Туитър" се появиха и снимки на лични вещи на пилота, намерени при отломките. Автентичността им за момента остава непотвърдена.