Трима индийци бяха арестувани за отвличането на мъж, който ги измамил с голяма сума пари. Четиримата замесени и сестрата на жертвата в момента са под стража заради двете престъпления, съобщава местният вестник „Сиасат Дейли”.

В напълно подходящия за Боливуд сюжет е замесена и България.

На 12 януари жена от Делхи се оплакала на полицията, че брат й е изчезнал и похитители са искали от нея по телефона да им плати откуп за неговото освобождаване. Властите проследили обаждането и ден по-късно мъжът бил спасен.

Задържаните за отвличането собственик на клуб, бизнес партньор и трети човек обаче разказали по време на разпитите, че похитеният ги убедил да инвестират голяма сума (подозрително сходна с искания откуп-б.р.) в българска компания с обещанието, че парите ще се удвоят. Това не се случило и „кредиторите” отвлекли длъжника.

„По време на разследването беше установено, че компанията е базирана в България и извършва паралелно счетоводство, като по този начин причинява големи щети на българската икономика чрез употреба на криптовалута”, посочват от полицията.

В резултат униформените арестували и похитения и неговата сестра.

Работата по случая продължава.