Трима души - двама цивилни и един полицай, са загинали в резултат на стрелбата, открита в клиника за семейно планиране в американския град Колорадо Спрингс, щата Колорадо, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки полицията и местните власти. Девет души са ранени, петима от тях са полицаи.

Мъжът, който започна да стреля в клиниката, в която се извършват и аборти, бе убеден да се предаде и бе арестуван. Престрелката между нападателя и служителите на реда е продължила повече от три часа, съобщава местния вестник "Колорадо Спрингс газет".

Клиниката за семейно планиране, в която се разигра драмата, тази година бе в центъра на полемика, предизвикана от тайно заснет видеозапис. От него става ясно, че служители на клиниката обсъждат продажба на тъкан от зародиши, премахнати след аборт, съобщи ДПА.

Говорителка на полиция заяви, че все още не е ясно какви са мотивите на стрелеца и дали нападението е свързано с клиниката за семейно планиране. Тя се намира в сграда, където има и други лекарски кабинети.