Тръмп влезе в обяснителен режим заради измисления атентат в Швеция
Президентът милиардер говорел за мигрантските проблеми по принцип
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    0
Доналд Тръмп

След като озадачи политиците по цял свят и предизвика насмешката на потребителите в социалните мрежи, американският президент Доналд Тръмп направи опит да обясни защо пред симпатизанти в събота говори за терористичен акт в Швеция… който никога не се е случвал.

„Казаното за Швеция се отнасяше за репортаж за имигрантите и Швеция, излъчен от телевизия "Фокс нюз", написа в „Туитър” милиардерът.

Това обаче не ставаше ясно от думите му на митинга във Флорида.

Доналд Тръмп озадачи света с твърдения за голям инцидент в ШвецияИзказването му породи вълна от реакции в социалните мрежи в скандинавската страна

"Вижте какво става в Германия, вижте какво стана снощи в Швеция. В Швеция - не е за вярване. Швеция. Те приеха много бежанци и сега имат проблеми, каквито не са си и представяли", заяви тогава президентът, като наред с това цитира реалните атентати в Брюксел, Ница и Париж.

Шведското правителство поиска разяснения от Вашингтон за изказването на Тръмп. Говорителката на външното министерство Катарина Акселсон каза, че правителството не е информирано за каквито и да било "свързани с тероризъм големи инциденти".

Според представителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс Тръмп е говорил за увеличаващата се престъпност и инцидентите напоследък като цяло без да има предвид конкретен случай.

За сведение на някои президенти

Според официалната статистика от 2005 г. насам равнището на престъпността в Швеция спада, въпреки че страната прие стотици хиляди мигранти от раздирани от война страни като Сирия и Ирак, отбелязва „Ройтерс”.

Голям процент от тръгналите към Европа искат да стигнат именно в Швеция заради ефективната й социална система.

  • 0
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре