Предизборният екип на президента на САЩ Доналд Тръмп се опитва да накара бившата си съветничка Омароса Маниголт Нюман да запази мълчание, искайки от нея да спази договор за поверителност, подписан преди тя да постъпи на работа в Белия дом. Това предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.  

Представител на предизборния екип потвърди, че в арбитражния съд на Ню Йорк е подаден иск, обвиняващ Маниголт Нюман в нарушаване на споразумението за поверителност, подписано през 2016 г. при назначаването й в предизборния екип на Тръмп.

Преди няколко месеца 44-годишната Маниголт Нюман беше уволнена от Белия дом. Днес беше публикувана нейна книга, в която тя се изказва крайно негативно за Тръмп, като го обвинява в расизъм, женомразство, склонност към нарцисизъм и липса на квалификация за заемания пост.

Авторката заявява, че при оставката й е бил предложен договор, предвиждащ изплащане на 15 000 долара всеки месец в замяна на мълчанието й, но тя е отказала.

През последните дни тя публикува няколко направени тайно записа на разговори с президента и негови подчинени. Маниголт Нюман твърди, че разполага с още много такива записи и е готова да ги публикува.

Днес Тръмп отправи нова серия обиди срещу бившата си сътрудничка, отбелязва Франс прес. „Когато дадеш шанс на един хленчещ, луд боклук и й дадеш работа в Белия дом, предполагам, че просто не се получи. Добра работа от страна на генерал Кели, защото бързо уволни това куче!”, заяви президентът на САЩ в „Туитър”.