23-годишната Кара Мънд от Южна Дакота спечели титлата Мис Америка на конкурса за красота в Атлантик Сити тази неделя.

Избраницата за кралица на красотата в Америка критикува решението на президента Доналд Тръмп да се оттегли от Парижкото споразумение за климата.

„Убедена съм, че това е лошо решение. Ако го отхвърлим, ние се оттегляме от масата за преговори, а това е нещо, което трябва да имаме предвид,” е част от отговора на Кара Мънд.

По време на финала на състезанието, участничките преминават два панела с въпроси, свързани с политика, наука, лайстайл и други.

Предпочетох да отговоря честно дори и мнението ми да се разминава с това на съдиите, каза по-късно в интервю победителката. 

Наредилата се на четвърто място Мис Тексас Маргана Ууд пък критикува реакцията на американският президент по време на размириците в Шарлотсвил, където имаше сблъсъци между нео-нацисти и контра-протестиращи през август.

Тогава Тръмп каза, че отговорността за насилието по време на демонстрациите е и в двете страни.

Кара Мънд е първата участничка от Южна Дакота, която печели титлата Мис Америка. Студентката по право иска да стане и първата жена-губернатор на родния си щат.

Освен, че ще отнесе вкъщи короната, победителката в конкурса за красота получава и стипендия от 50 хил. долара, както и шестцифрена заплата, докато не бъде избрана новата Мис Америка.