Тръмп нарече "фалшиви новини" съобщенията, че Рекс Тилърсън ще напусне поста си
Американският президент посочи, че не е вярно, че е "уволнил Рекс Тилърсън"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Доналд Тръмп
Снимка: EPA

Американският президент Доналд Тръмп нарече "фалшиви новини" медийните спекулации, че държавният секретар Рекс Тилърсън скоро ще напусне поста си, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп написа това в "Туитър" в отговор на разпространените съобщения, в които се цитират източници от Белия дом, говорещи за намерение Тилърсън да бъде освободен от поста и заменен от шефа на ЦРУ Майк Помпейо.

Американският президент посочи, че не е вярно, че е "уволнил Рекс Тилърсън" и че държавният секретар скоро ще напусне поста си. Тилърсън "няма да си тръгва", заяви Тръмп.

Белият дом нямало да заменя Рекс ТилърсънТакива уверения е получил Държавният департамент от президентската администрация. Президентът обаче не коментира

Президентът признава, че между него и държавния секретар има несъгласие по някои въпроси, но посочва, че това не са неща, които да са от съществено значение. Тръмп заявява още, че с Тилърсън "работят добре" и че САЩ отново са станали "високо уважавана" страна.

Съобщението на американския президент в Туитър беше придружено от препратка към снимка от официалната церемония в Овалния кабинет на Белия дом по-рано тази година, на която Тилърсън встъпи в длъжност, като на нея освен държавният секретар са виждат още Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре