Мъжът, който е уредил миналата година срещата на Доналд Тръмп-младши с руска адвокатка, разполагаща с предполагаеми компрометиращи материали за Хилари Клинтън, е уведомил най-големия син на сегашния президент Доналд Тръмп, че източник на информацията е руското правителство, пише „Ню Йорк Таймс”, като се позовава на трима свои източници, запознати с електронно писмо от Роб Голдстоун.

Последният потвърди пред АП, че е уредил срещата от името на свой клиент, руски певец. Адвокатка Наталия Веселницкая твърдяла, че разполага с информация за незаконни дарения за кампанията на Националния комитет на Демократическата партия.

Тръмп-младши призна, че е имал интерес да получи компрометираща информация за съперничката на баща си на президентските избори, но не даде признаци да е знаел, че Веселницкая е подставено лице на Кремъл.

Според сина на президента срещата не е довела до получаването на полезна информация за кампанията. „Нейните твърдения бяха неясни, многозначителни и в крайна сметка не казваха нищо. Никакви подробности и допълнителна информация не ни бяха предложени. Бързо ни стана ясно, че няма никакви полезни данни”, посочи той в официална позиция. Според него Веселницкая всъщност е искала само да привлече вниманието му, за да говори с него по теми, свързани с достъпа до САЩ на руски официални представители, обвинени в нарушения на човешките права.

При всяко положение, комисията по разузнаването на Сената ще иска обяснения от сина на президента.

Според Би Би Си случилото се поставя Тръмп-младши в много сложна ситуация и показва, че необикновената кампания на милиардера президент е допуснала множество досадни грешки - като среща на високопоставен представител на щаба със съмнителна чуждестранна особа.