Британският премиер Тереза Мей даде знак в интервю, че може да отстрани външния министър Борис Джонсън от поста му, предаде Ройтерс.

Джонсън декларира вярност към Мей, но някои приближени на премиера го обвиняват, че подкопава позициите ѝ с афиширането на своя версия за брекзит, припомни агенцията.

„Сънди таймс“ съобщи днес, че на въпрос към Мей какви са плановете ѝ относно Джонсън тя е отговорила: „Никога не е било в стила ми да се крия от предизвикателствата и няма да започна да го правя сега“. Вестникът коментира, че това е сигнал, че тя се готви да подбере нови министри в кабинета си, като отстрани проблемните.

Снимка: Reuters

„Аз съм министър-председател и част от работата ми е да бъда сигурна, че винаги имам най-добрите хора в моя кабинет“, цитира я неделното издание.

От премиерската канцелария отказаха коментар с мотива, че още не са запознати с публикацията, отбеляза Ройтерс и припомни, че на конгреса на Консервативната партия по-рано тази седмица Тереза Мей срещна вътрешнопартийна съпротива.

Вчера Борис Джонсън написа в платформата за размяна на съобщения, че всички консерватори трябва да застанат „в кръгова отбрана“ около премиера Мей, съобщи ДПА.