Тереза Мей сменя Борис Джонсън?
Министър-председателят даде знак, че готви промени в кабинета си, пише „Сънди таймс“
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    2
Борис Джонсън и Тереза Мей
Снимка: EPA

Британският премиер Тереза Мей даде знак в интервю, че може да отстрани външния министър Борис Джонсън от поста му, предаде Ройтерс.

Джонсън декларира вярност към Мей, но някои приближени на премиера го обвиняват, че подкопава позициите ѝ с афиширането на своя версия за брекзит, припомни агенцията.

Британските депутати одобриха двегодишната програма на Тереза МейКамарата на представителите подкрепи с 323 гласа „за” срещу 309 „против”

„Сънди таймс“ съобщи днес, че на въпрос към Мей какви са плановете ѝ относно Джонсън тя е отговорила: „Никога не е било в стила ми да се крия от предизвикателствата и няма да започна да го правя сега“. Вестникът коментира, че това е сигнал, че тя се готви да подбере нови министри в кабинета си, като отстрани проблемните.

Тереза Мей и Борис Джонсън
Снимка: Reuters

„Аз съм министър-председател и част от работата ми е да бъда сигурна, че винаги имам най-добрите хора в моя кабинет“, цитира я неделното издание.

От премиерската канцелария отказаха коментар с мотива, че още не са запознати с публикацията, отбеляза Ройтерс и припомни, че на конгреса на Консервативната партия по-рано тази седмица Тереза Мей срещна вътрешнопартийна съпротива.

Речта на Тереза Мей за брекзит: Прокашлания, сухо гърло и формуляр за оставка В речта тя увери, че правителството ѝ се подготвя за всякакъв развой в преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз, включително възможността те да приключат без споразумение

Вчера Борис Джонсън написа в платформата за размяна на съобщения, че всички консерватори трябва да застанат „в кръгова отбрана“ около премиера Мей, съобщи ДПА.

Използвани са материали на БТА
  • 1
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре