Полицията е открила в четвъртък телата на пет мъртви бебета в къща в Югозападна Франция, съобщава запознат със случая източник. Това се очертава да бъде един от най-тежките случаи на убийство на деца през последните години, предаде AFP.

Полицията е открила телата на четири бебета във фризер в къща в Южна Франция, след като мъж съобщил, че намерил мъртво бебе в хладилна чанта в дома си.

При последвалия обиск на полицията били открити замразени във фризери телцата на още четири новородени.

Мъжът е отведен за разпит. Той не знаел дали съпругата му е била бременна. 35-годишната жена е приета в болница за гинекологични и психиатрични изследвания.

Семейството има две дъщери на 13 и 15 години. Водело е скромен начин на живот и до този момент не е предизвиквало вниманието на съседите. Те са шокирани и твърдят, че никога не са виждали слабичката майка бременна.

Следствието назначи аутопсии на мъртвите бебета, за да се разбере дали са били мъртвородени или умъртвени след раждането.

Предишният подобен случай беше през 2010 г., когато майка призна, че е убила осем от децата си веднага след раждането. Тя очаква присъдата си през лятото. А през 2009 г. друга майка беше осъдена на 8 години затвор за умъртвяването на две от новородините си деца.