Тази нощ Барак Обама ще произнесе прощалната си реч
Вероятно той ще направи равносметка на двата си мандата в Белия дом и ще коментира политиката на Доналд Тръмп
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Барак Обама
Снимка: Reuters

Тази нощ президентът на Съединените щати Барак Обама ще произнесе прощалната си реч в конгресния център „Маккормик плейс” в родния си град Чикаго.

Очаква се Обама да направи равносметка на двата си мандата в Белия дом, както и да коментира политиката на бъдещия държавен глава Доналд Тръмп.

След Белия дом Барак Обама ще изгражда ново поколение лидериТо ще има необходимите ресурси за развитие по теми като климатичните промени, реформирането на наказателното правосъдие и разширяването на обхвата на здравното осигуряване, увери президентът

Въпреки студа хиляди негови привърженици започнаха да се редят на огромна опашка още в 6 ч. сутринта тази събота, надявайки се да вземат един от безплатните билети за историческото събитие. В интернет бяха обявени цени до 5000 долара за два билета.

Идеята на Обама да не запише речта си в Овалния кабинет, каквато е обичайната практика, а да я произнесе на живо в Чикаго, предизвика еуфория в града.

„Избрах Чикаго не само защото е мой роден град, където срещнах моята съпруга и създадох семейство, но и защото наистина тук започна моята обществена кариера”, сподели той в последното си седмично обръщение към нацията.

Прощалната реч на президента става трайна традиция през 1953 г., когато Хари Труман прави изявление по телевизията от Овалния кабинет. Обама и Джордж Буш - старши са единствените, които не са се сбогували от Белия дом. През 1993 г. Труман прави това от военната академия Уест пойнт".

Тръмп стана президент, разузнаването показа какИзлезе мащабен доклад за руската намеса във вота

Само след 10 дни новият президент на САЩ Доналд Тръмп ще положи клетва и ще встъпи в длъжност. Това ще се случи на специална церемония във Вашингтон.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре