Стената между САЩ и Мексико ще е двойно по-скъпа от обещаното
Вместо 12 млрд., тя ще глътне 21,6 млрд. долара, сочи вътрешен доклад
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Стената между САЩ и Мексико
Част от съществуващата стена Снимка: Reuters

Стената по границата между САЩ и Мексико ще струва 21,6 млрд. долара, а за издигането ѝ ще са необходими три и половина години. Това се посочва във вътрешен доклад на министерството на вътрешната сигурност, до който Ройтерс е получил достъп.

Посочената цена е много над сумата от 12 млрд. долара, за която Тръмп говореше по време на кампанията си и оценката от 15 млрд. долара, дадена от председателя на Камарата на представителите Пол Райън и лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл.

Доналд Тръмп: Ще платим за стената с 20% мито за мексиканските стокиТози план беше обявен, след като президентът на Мексико Енрике Пеня Нието отмени планираната си за другата седмица среща с държавния глава на САЩ

Очаква се докладът да бъде представен от министъра на вътрешната сигурност Джон Кели през идните дни.

Според плана, който администрацията не е задължена да следва, запечатването на границата ще стане на три етапа и към края на 2020 г. ще обхване 2000 км. При положение, че 1046 км вече са преградени, то новото съоръжение ще покрие почти цялата дължина на американо-мексиканската граница. То ще представлява поредица ограждения и стени.

Доналд Тръмп нареди да започне строеж на стената по границата с МексикоТой потвърди, че Мексико „абсолютно, на 100%“ ще възстанови на САЩ парите за оградата

Тръмп подписа указ за изграждане на стената на 25 януари и заяви, че изпълнението му започва незабавно.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре