Срещата ЕС – Турция във Варна бе потвърдена от Европейския съвет
ЕС отправя покана към Ердоган за участие, като отбелязва, че Турция полага усилия за решаването на въпроси от вътрешен и европейски характер
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    4
Борисов и Ердоган

Председателите на Европейския съвет Доналд Туск и на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са изпратили писмо до президента на Турция Реджеп Ердоган, в което съобщават, че го канят на среща във Варна на 26 март. Писмото бе публикувано от говорител на Туск.

В текста се посочва, че премиерът Бойко Борисов, от името на българското председателство на Съвета на ЕС, е приел да бъде домакин на работната вечеря. ЕС отправя покана към Ердоган за участие, като отбелязва, че Турция полага усилия за решаването на въпроси от вътрешен и европейски характер.

Бойко Борисов е против спирането на преговорите между ЕС и ТурцияТази вечер европейските лидери обсъждат невъзможното ѝ за момента присъединяване към съюза по настояване на германския канцлер Ангела Меркел

Туск и Юнкер допълват, че срещата ще създаде възможност за обсъждането на въпроси от взаимен интерес, както и последните събития в Турция. Сред тези теми са посочени върховенството на закона и основните права, които са определени като същностни за бъдещите отношения на Анкара с ЕС.

Това ще бъде повод и да обменим мнения как нашите отношения да напреднат, на основата на взаимно уважение и общ интерес, се добавя в писмото, цитирано от БТА.

  • 3
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре