Трима астронавти от МКС се приземиха в Казахстан (ВИДЕО И СНИМКИ)
Те се завърнаха след 173 денонощия в орбита
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Завръщане от МКС - Казахстан
Снимка: Reuters

Спускаемият апарат на космическия кораб "Союз МС-02" с трима членове на екипажа на Международната космическа станция (МКС) се приземи в Казахстан, предаде ТАСС като цитира Центъра за управление на полетите (ЦУП) в Подмосковието.

Върху екрана на ЦУП се появи надпис, че е осъществено кацане. При кацането си спускаемият апарат няколко пъти се преобърна.

Астронавти - Казахстан
Снимка: Reuters

Според доклада на командира на полета самочувствието на екипажа е добро. Спасители открили капсулата и се отправили към нея във връзка с евакуацията на екипажа.

На Земята след 173 денонощия на орбита се върнаха руските космонавти Андрей Борисенко и Сергей Рижиков, както и американският астронавт Шейн Кимбро.

Астронавти - Казахстан
Снимка: Reuters

На МКС останаха да работят руският космонавт Олег Новицки, европейският астронавт Тома Песке и американската астронавтка Пеги Уитсън – най-възрастната и опитна астронавтка в света, която ще постави нов рекорд на САЩ за продължителен престой в Космоса.

Най-възрастната астронавтка в света – Пеги Уитсън, остава още 3 месеца в КосмосаТя е излизала осем пъти в Космоса, а сегашната й мисия ще продължи близо 10 месеца

Със спускаемия апарат трябва да бъде върната и частица от мощите на Св. преподобни Серафим Саровски Чудотворец, която бе изпратена на МКС през октомври м.г.. Реликвата ще бъде предадена в храма "Преображение Господне" в Звездното градче.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре