Психиатрична експертиза от ноември 2015 г. на нападателя от Марсилия е установила, че "състоянието му не е опасно".

Вчера той нападна с микробус пешеходци, като се вряза последователно в две спирки. Една жена загина, а друга беше тежко ранена.

След психиатричен преглед специалисти потвърдиха, че мъжът страда от психическо разстройство, предаде Франс прес.

35-годишният нападател не е оказал съпротива при задържането си. В ареста мъжът е признал, че е откраднал микробуса, но не е дал обяснение за извършените с него деяния, съобщи прокурорът на Марсилия Ксавие Тарабьо.

При психиатричния преглед на задържания е установен "психозен процес" и е дадено мнение, че състоянието му позволява да остане в ареста.

В микробуса освен писмо от психиатрично заведение са намерени книга за философия и книга с общо представяне на исляма. "Все пак не може да се каже, че този човек е давал признаци, че е склонен да извърши терористични действия", каза прокурорът, който вчера отхвърли версията нападението да е с терористична подбуда.

В края на 2015 г. мъжът е бил осъден на три години затвор, от които две условно, за кражба и опит за кражба при утежняващи вината обстоятелства. Излязъл е от затвора на 17 май, а след това е лежал в психиатрична клиника.