Единствената към момента свидетелка на разстрела на руския политик Борис Немцов, младата украинка Анна Дурицкая, твърди, че не е видяла лицето на килъра.

В интервю за опозиционния ТВ канал Дождь, тя разказа, че в момента е в квартира на приятел с денонощна охрана, като не й е разрешено да напуска страната.

Припомняме, бившият вицепремиер и настоящ изявен критик на Владимир Путин беше показно разстрелян на метри от Кремъл в петък вечер. Разследващите разполагат с фоторобот на убиеца, но на този етап той не е разпространен. Неофициално основната версия за покушението е по линия на крайния национализъм.

Дурицкая разказа пред Дождь, че с Немцов са били на кафе в ГУМ и след това се отправили към дома на политика. По думите й нямало нищо необичайно до фаталните изстрели, които покосили нейния спътник откъм гърба. Младата жена твърди, че помни само ярката светлина на фаровете и веднага след нападението побегнала към паркиран наблизо снегорин, за да потърси помощ.

Разказът й съвпада с кадрите от уеб камера, които ТВ Центр излъчи вчера.

Анна Дурицкая обясни, че в момента охранителите не й позволяват да си отиде в Украйна. „Не съм подписвала нищо и имам пълното право да напусна територията на Русия. Изпълнила съм всички следствени действия. Не разбирам какво още мога да направя и защо не могат да ме пуснат”, каза тя.

По думите й версията за убийство от ревност е напълно изключена.