Снимка от убийството на руския посланик в Турция – №1 в конкурса на „Уърлд прес фото”
Наградената фотография се е конкурирала с над 80 хил. други от цял свят
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    5
Бурхан Йозбилиджи
Бурхан Йозбилиджи Снимка: EPA

Снимка от убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов спечели конкурса „Уърлд прес фото”. Нейният автор е фоторепортерът на Асошиейтед прес Бурхан Йозбилиджи.

На фотографията е запечатан е моментът, в който нападателят Мевлют Мерт Алтънташ обявява, че действията му са протест срещу това, че светът е оставил Русия и сирийската армия, подкрепяни от Иран, да превземат бунтовническите квартали в Алепо.

Йозбилиджи обясни, че се е оказал на фотоизложбата, където беше извършено нападението, случайно.„Отбих се, просто защото ми беше на път от работа към вкъщи”, споделя фотографът, който не крие, че станалото го е шокирало.

Уплаших се много, но не се паникьосах, добавя той.

Турция, посланик
Наградената снимка Снимка: Reuters

Наградената снимка се е конкурирала с над 80 хил. други, представени от 5034 фотографи от над 125 държави (вижте финалистите на сайта на „Уърлд прес фото”).

Тя е част от серията „Покушението в Турция”, спечелила награда и в категорията „Истории”. Фотосите запечатват моментите преди и след като Алтънташ вади пистолет и стреля по посланик Андрей Карлов.

Атентатор уби руския посланик в Турция (ОБНОВЕНА)Андрей Карлов беше тежко прострелян от 22-годишен турчин, докато говореше на откриването на изложба

Руският посланик в Турция Андрей Карлов беше застрелян на 19 декември, докато откриваше фотоизложба в Анкара.

Отговорност за убийството му пое въоръжената коалиция „Джейш ал Фатах”.

  • 0
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре