"Епъл" уволни свои служители заради откраднати снимки на клиентки
Те ги разпращали един на друг, за да коментират външния им вид
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Магазин на "Епъл"
Снимка: iStock

Технологичният гигант „Епъл” уволни десетки свои служители заради обвинения, че са злоупотребявали със снимките на свои клиентки и колежки.

Десетки работници в магазина на компанията в Бризбейн, Австралия, са обвинени, са крали снимки от телефоните на свои клиентки. Освен това те самите са фотографирали някои от тях, а след това споделяли изображенията помежду си и оценявали телата им.  

След "Самсунг" и новият iPhone 7 Plus се самовзривява (СНИМКИ)Различното от случаите със „Самсунг” е, че телефонът на „Епъл” се е самовзривил по време на транспортирането му към собственика

За грубото нарушаване на личното пространство се разбрало, след като техен колега забелязал, че техникът на магазина рови в телефона на клиентка в едно от служебните помещения, разказва австралийският в. „Куриер мейл”.

Предполага се, че става въпрос за повече от 100 снимки в близък план, както и за интимни изображения.

От ръководството на „Епъл” потвърдиха, че „няколко служители са останали без работа”. Според компанията обаче досега не е доказано, че има откраднати снимки, нито че клиенти са били фотографирани без тяхно съгласие.

„Епъл” трябва да плати на Ирландия 13 млрд. евроСпоред Европейската комисия компанията е получила незаконни данъчни облекчения от Дъблин

„От Епъл” вярваме, че е важно да се отнасяме към всички еднакво и с респект и не толерираме поведение, което е против нашите ценности”, заяви компанията в свое изявление.

Тя съобщи още, че са проведени срещи със служителите в австралийския магазин и им е обясненено, че ще се проведе разследване по случая.

От Австралийския комисариат по поверителността коментираха, че това е добро припомняне към всички потребители, че организациите, които притежават и работят с личната им информация трябва да спазват правила за поверителност и защита на личните данни.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре