Без подписите на двама министри е пакетът от гръцките мерки за реформи, който снощи премиерът Алексис Ципрас предложи на кредиторите. Това породи слухове за оставки в кабинета в гръцките медии. Под пакета не са се подписали министърът на производственото преструктуриране, околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис и военният министър Панос Каменос, пише в. "Имерисия", цитиран от БТА.

Освен това министърът на отбраната отказал да отговаря на въпроси за това дали е съгласен с този пакет, като препратил журналистите към съвместното комюнике, прието по-рано тази седмица на състоялото се при президента съвещание на политическите лидери.

В същото време източници, цитирани от електронните издания днес, твърдят, че енергийният министър Панайотис Лафазанис вече е подал оставка. Много представители на управлямащата партия СИРИЗА обаче са опровергали слухове за оставка на Лафазанис.

Междувременно основните индекси на водещите фондови борси в Европа се повишиха отново днес, след като Ципрас изпрати новия пакет с предложения за реформи. Гърция предлага повишаване на данъците и пенсионна реформа, а срещу това иска от кредиторите 53.5 млрд. евро.