Следи от нервнопаралитично вещество са открити в ресторант, посетен от Сергей Скрипал
Бившият руски шпионин беше открит в безсъзнание заедно с дъщеря си на пейка до търговски център в Салисбъри
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
случаят Сергей Скрипал
Снимка: Reuters

Следователи са открили следи от нервнопаралитичното вещество, с което са били отровени бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му. Те са открити в ресторант, където двамата се хранили миналата неделя следобед, предаде Би Би Си.

Заради случая „Скрипал”: В Солсбъри повикаха помощ от химически войскиТе трябва да се заемат с обеззаразяването на мястото на атаката, при която е използван нервнопаралитичен газ

Веществото било открито в италианския ресторант „Дзици” в град Салисбъри, Южна Англия. Доколкото е известно други клиенти, които са били там по същото време, не са в опасност, твърди  Би Би Си, но не цитира източник.

Бившият полковник от руското разузнаване, хвърлен в затвора през 2006 г. в Русия по обвинения, че е шпионирал за Великобритания, беше намерен в безсъзнание заедно с дъщеря си на пейка близо до търговски център в Салисбъри.

Случаят „Скрипал” – поредният от цяла серияЕдин от тях е и убийството на писателя Георги Марков

Повече от 250 служители от британските антитерористични части участват в разследването на случая, каза вчера министърът на вътрешните работи Амбър Ръд след среща на кризисния комитет „Кобра”.

БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре