След урагана Матю: Наводнения в Северна Каролина
Броят на жертвите в САЩ достигна 15
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
матю, урага, северна каролина, наводнения
Снимка: Reuters

Дъждовете на урагана Матю предизвикаха силни наводнения в американския щат Северна Каролина днес, макар отслабващата буря да отстъпи към морето, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди хора трябваше да бъдат спасявани от домовете и автомобилите си, а броят на жертвите достигна 15.

Стихията загуби статуса си на ураган малко преди зазоряване, но кризата далеч не е свършила, отбелязва АП. Реките и потоците в Северна Каролина са придошли, мнозина жители на щата са принудени да напуснат домовете си, а други са блокирани.

Ураганът Матю отслабва, загиналите нараснаха до 877Десетки хиляди останаха без дом след преминаването на бурята през Хаити

Полицията и спасителните служби са провели над 880 спасителни операции по вода, посочи губернаторът Пат Макрори. Само в района на град Файетвил близо 600 души са били спасени от бързо прииждащите води. В зоната има четирима души в неизвестност, а точният мащаб на бедствието все още е неизвестен, тъй като наводненията са продължили и през нощта до много места спасителните екипи все още не са стигнали.

Повечето смъртни случаи са станали при повличане на автомобили от водната стихия.

Да прелетиш през окото на бурята (ВИДЕО)Летателен екип на „НОАА Хърикейн Хънтърс” засне видеоклипове от пилотската кабина по време на полет през урагана Матю

Според метеоролози в щатите Северна Каролина и Вирджиния могат да паднат още дъждове през предстоящата нощ. Гражданите са призовани да си останат по домовете.

През изминалата седмица ураганът причини смъртта на над 500 души в Хаити при преминаването си през Карибите.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре