След скандала в Босилеград: Търси се начин наши лекари да преглеждат в отдалечените райони
Кметът на Босилеград твърди, че не е знаел за акцията на здравния инспектор и полицията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Задържани лекари в Босилеград

Посланикът ни в Белград е обсъдил със сръбските власти случая със задържаните български медици в Босилеград. По думите му се работи за намиране на механизъм, по който български лекари да могат да преглеждат в отдалечените райони.

Български лекари са били държани с часове в полицията в Босилеград (СНИМКИ)Според генералния ни консул в Ниш Едвин Сугарев задържането на лекарите без да им се даде обяснение е недопустимо

Невена Костадинова е един от основните работодатели в Босилеград. В дървообработващата й фирма са наети около 120 души. По думите й Босилеград е пред опасност да изчезне на картата на Сърбия.

Посещението на здравния инспектор от Ниш в петък е първото от осем години насам. В града има медицински център, но не и достатъчно специалисти.

Задържаните български лекари отново биха се върнали в БосилеградОрганизаторите на прегледите настояват Брюксел да вземе отношение

Кметът на Босилеград твърди, че не е знаел за акцията на здравния инспектор и полицията. Твърди,  че няма проблем с достъпа до здравна помощ.

Те не са се явили където им е местото, всички медици са добре дошли, за да помогнат на община Босилеград, но трябва да се спазват законните норми, казва Владимир Захариев.

От полицията в Босилеград отново отказаха коментар по случая.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре