Славчо Велков: Светът не е бил в такова състояние от Карибската криза
Според него обаче Ким Чен-ун не е глупакът, за когото го смятат и ще си изиграе картите докрай, но няма да се стигне до трета световна война
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Славчо Велков
Снимка: bTV

Не бих казал, че Северна Корея ще доведе света до ръба на трета световна война, коментира депутатът от БСП и експерт по сигурността Славчо Велков в предаването „Тази събота“ по bTV. Той се позова на своя анализ и на „онова, което знаем от специалистите“.

„Ким Чен-ун не е такъв глупак, за какъвто го смятат много хора. Според мен изключително хитро и умно изиграва картите си и неговата цел е добиване на статут на ядрена сила, макар и непризната“, посочи гостът.

„Такива лидери са непредвидими, но той няма да последва нито Муамар Кадафи, нито Саддам Хюсеин, и ще си изиграе картите докрай. Няма да има трета световна война, защото последиците може да бъдат унищожителни не само за Корейсия полуостров, а и за света. Но така или иначе напрежението нарасна и светът не е бил в такова състояние от Карибската криза“, каза Велков.

За 9 септември Велков посочи, че за някои това е празник, за други не е. „Според мен това не може и не бива да бъде дата, която да дава основания за език на омразата, по-скоро би трябвало да се отива към езика на помирението. Ако погледнем малко по-назад, ще видим, че България е една от малкото държави в Европа по това време, която е плащала официално пари за рязане на глави, а някои са се снимали с тях. Така че едното следва другото – това е спиралата на насилието“.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре