Скандалът с "руския" компромат срещу Тръмп не стихва
Все още не е ясно кой е авторът на скандалната информация
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    3
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

"Таен доклад" с пикантни истории за бъдещия американски президент от няколко дни смущава американците. Американският сайт "Бъзфийд" публикува спорното "досие". То е от 35 страници. В него се твърди за сексуални подвизи на Тръмп по време на негов престой в хотел в Москва, а също и за размяна на информация между него и руските служби.

Споменава се и България. Твърди се, че хакери от Източна Европа трябва да се скрият в Пловдив при евентуално избиране на Хилари Клинтън.

Москва отрича да има такъв документ. На лична среща с Тръмп шефът на американското разузнаване отхвърли твърденията, че зад доклада стоят негови хора.

Според "Уолстрийт джърнъл" документът е изготвен от британска компания за специални поръчки. Нейни собственици са бивши британски тайни агенти.

Има (ли) “руски” компромат срещу Доналд ТръмпДокументи със спорна автентичност разказват подробно за отношенията между бъдещия US президент и Москва

След като името на единия беше разкрито – Кристофър Стийл, той напусна дома си заедно със семейството си.

Стийл е работил за МИ-6 и дълги години е прекарал в Москва и Париж. Сред разработките му  са корупционните скандали във ФИФА. Сътрудничи е и на ФБР. Твърди се, че е събирал сведения за Тръмп и връзките му с Русия.

Съдружникът на Стийл нито отрича, нито потвърждава дали са замесени в скандала.

Тръмп: Какво лошо има Путин да ме харесва?Новият американски президент даде хаотична пресконференция в небостъргача си

Според Ен Би Си документът е изготвен от политически противници на Тръмп.  А Си Ен Ен съобщи, че Тръмп е бил информиран от американското разузнаване, че Русия разполага с такъв документ, който е от личен и финансов характер.  Милиардерът се разсърди на медията и не позволи на неин журналист да зададе въпрос по време на вчерашния му брифинг.

  • 3
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре