Сирийската армия обяви, че е прогонила ИДИЛ от Алепо и Хама
Тя води операция по възвръщането и на провинциите Идлиб и Дейр аз Зур
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    0
Старият град на Алепо
Старият град в Алепо Снимка: Reuters

Сирийската армия обяви, че е прогонила джихадистите от групировката „Ислямска държава“ (ИДИЛ) от централната провинция Хама и северната провинция Алепо, предаде АФП.

„Частите на сирийската армия и съюзените с нея сили завършиха успешно бойните си операции и освободиха голям брой селища в Хама, Алепо и Идлиб. Това сложи край на присъствието на терористичната групировка ИДИЛ в провинциите Хама и Алепо“, заяви сирийската армия.

Преди няколко седмици ИДИЛ се възползва от сраженията на армията с бунтовници и джихадистите от групировката „Хаят Тахрир аш Шам“, за да се завърне в пограничния район между Хама, Алепо и Идлиб.

Участниците в срещата в Сочи подкрепиха териториалната цялост на СирияЕдинствено сирийците трябва да определят кой да ги управлява, казват делегатите

На 25 декември сирийският режим, подкрепен от руската бойна авиация, започна широкомащабно настъпление, за да си върне югоизточната част на Идлиб.

Сирийският център за наблюдение правата на човека заяви, че армията е успяла да си върне контрола над повече от 80 села за една седмица.

Експерти: Три атаки със зарин са извършени в Сирия от режима в ДамаскОрганизацията за забрана на химическото оръжие отказа да коментира тези разкрития

ИДИЛ все още присъства в малък район в южната част на провинция Идлиб, където се бие с бунтовнически групи.

Режимът води операция срещу последните бойци на ИДИЛ и в граничещата с Ирак провинция Дейр аз Зур.

Използвани са материали на БТА
  • 6
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре