Сирия ще бъде основна тема на срещата на Г-7 в Италия
Италия се надява на ясни заявки, че ще се сложи край на шестгодишния конфликт в страната
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
рекс тилърсън, държавен секретар, сащ
Рекс Тилърсън, държавен секретар на САЩ Снимка: Reuters

На започващата днес среща на министрите на външните работи на Групата на седемте най-развити индустриализирани страни Европа и Япония ще се опитат да получат ясно становище от САЩ по редица въпроси, особено свързани със Сирия, предаде Ройтерс.

Срещата ще започне с работен обяд. Дискусиите ще приключат към 17 ч. местно време (15 часа по Гринуич), отбелязва Франс прес.

Двудневната среща в град Лука в италианския регион Тоскана ще се състои на фона на дислоцирането на ударна група на военноморския флот на САЩ близо до Корейския полуостров и съществуващите опасения за ядрените амбиции на Северна Корея. Но гражданската война в Сирия вероятно ще се окаже в центъра на преговорите, отбелязва Ройтерс. Италия се надява в заключителното изявление от срещата да подкрепи опитите на ООН да сложи край на шестгодишния конфликт в страната.

Белият дом: Не 23, всичките ни ракети поразиха целите си в СирияПо-рано руското военно министерство съобщи, че „по данни на руските средства за обективен контрол до сирийската база са долетели само 23 ракети „Томахоук“

На срещата Италия, Германия, Франция, Великобритания, Канада и Япония ще получат първата си възможност да разпитат новия държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън дали Вашингтон е решен да свали сирийския президент Башар Асад.

Американският президент Доналд Тръмп намекна, че може да е настроен по-малко интервенционистки от предшествениците си и по-склонен да пренебрегне нарушения на човешките права, ако това е в интересите на САЩ, припомня Ройтерс.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре