Тома, синът на френския външен министър Лоран Фабиюс, е заплашен от арест в САЩ. Издадена е заповед за задържане на 33-годишния мъж, който плащал с фалшиви чекове из казината в Лас Вегас, като по този начин ги ощетил с над 3,5 млн. долара, предаде АФП.

Тома затънал в тези огромни дългове, залагайки в игралните домове през нощта срещу 16 май 2012 г., сочи статия в седмичника "Поан", извадил аферата на бял свят. Точно на 16 май 2012 г. Лоран Фабиюс официално беше назначен за външен министър на Франция, припомня АФП.

Заповедта за арест на сина му не е международна, но важи за цялата територия на САЩ, уточни за агенцията говорител на прокуратурата в окръг Кларк от западния щат Невада, където се намира Лас Вегас.

С други думи Тома Фабиюс може да бъде арестуван, ако стъпи в Съединените щати, поясни говорителят.

Заклет комарджия и скандална личност, синът на френския външен министър е бил упрекван и преди, че пръска милиони по казината и понякога трупа големи дългове от хазарт, отбелязва АФП.

Според материалите на прокуратурата в Невада, Тома трескаво купувал жетони и плочки, пишейки нови и нови чекове. В един комплекс използвал чекова книжка от италианската банка "Монте деи Паски ди Сиена", в друг – от френската "Сосиете Женерал". Сумите, посочени от АФП, варират от 100 000 до 900 000 долара.