Ще продължи ли новият американски президент Доналд Тръмп да използва „Туитър” след встъпването си в длъжност? 

Преди дни Тръмп публикува в профила си своя снимка с коментара, че сам подготвя текста на речта си.

На път за Вашингтон отново в „Туитър” Тръмп написа: Пътуването започва...

Снимка: btvnovinite.bg

Часове преди клетвата си Доналд Тръмп отново в социалната мрежа той покани американците да присъстват на клетвата му.

Снимка: btvnovinite.bg

Още по време на предизборната си кампания Тръмп наложи доста нестандартен стил на общуване с обществото и медиите. Вместо персонални изказвания, той предпочита да коментира ситуациите в страната и по света... чрез съобщения в "Туитър".

Така, заобикаляйки традиционните медии, милиардерът използва интернет платформата, за да изложи позициите си. С наближаването на инаугурацията му обаче възниква въпросът: Дали и как ще промени той поведението си в социалната мрежа, след като официално влезе в Белия дом?

По съвет на разузнавателните служби той вероятно ще ограничи използването на "Туитър" от служебния си телефон от съображения за сигурност. Възможно е тогава да започне да диктува съобщения на своите прессекретари, които те ще публикуват в социалните мрежи.

Това обаче предполага, че тонът им ще бъде смекчен, което пък ще лиши обществеността от цветистия език и от истинските емоции, които се крият зад съобщенията на Тръмп.

Приближените на новия президент обаче са категорични, че той ще продължи да използва "Туитър" и след като официално встъпи в длъжност. 

"Ако погледнете обективно на всички неща, които той направи, ще се убедите, че използването на "Туитър" се оказа изключително успешно, за да  постигне целите си”, коментира Шон Спайсър, съветник на Тръмп.  

Преди дни в интервю за "Фокс" Тръмп сподели, че няма голямо желание да пише постове, но е принуден да го прави, тъй като това бил единственият начин да се противопостави на "нечестните медии".