Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че не разбира логиката на изказването на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за терористи в Германия, предаде ТАСС.

"Аз изобщо не мога да разбера изказванията на президента Ердоган за ситуацията със сигурността във ФРГ", посочи Щайнмайер в Берлин след разговори с естонския си колега Юрген Лиги.

По-рано турският президент Ердоган остро критикува германските власти за позицията им спрямо членове на организацията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен. В изказване в Анкара турският президент каза, че Германия "дава убежище на терористи".

Обезпокоени сме от това, че Германия, която години наред пази ПКК и ДХКП-С (Революционна партия и фронт за народно освобождение), се е превърнала в "заден двор" за гюленистката терористична организация, каза Ердоган.

Трудно ми е да разбера защо те защитават тези лица. Германия, ти даваш убежище на терористи. Това терористично зло ще се върне като бумеранг, ти ще останеш в историята като страна, укриваща терористи, заяви Ердоган.